Algebra3 alkmat előadás és gyakorlat, 2021 ősz

Az előadások és gyakorlatok tartalma megegyezik a tavalyival. A zárthelyik feladatsorai és megoldásai a lap alján találhatók.

Az eltérések a következők.

  • Ebben a félévben csak 9 előadás lesz, mert két hétfőn is oktatási szünet van (szept. 20, nov. 1.). Ez azt jelenti, hogy a fenti oldalon szereplő előadások közül az utolsó elmarad, az utolsó előtti anyaga, azaz a kódelmélet pedig vázlatosan szerepel majd néhány haladóbb anyagrész rovására. Az utolsó előadást tavaly sem kértük számon ezen olyan alkalmazásokról, pl. képfeldolgozásról esett szó erősen mesélős stílusban, ami miatt talán érdemes megnézni a videót, vagy átlapozni a diákat. Ennek megfelelően idén is használhatók a készülésben a korábbi félévekről szóló oldalakon (pl. ITT és ITT) szereplő vizsgadolgozatok, illetve zárthelyik. Az előadások dátumait értelemszerűen  módosítsák.
  • A két évfolyamzárthelyi időpontja: október 18 (az első négy előadás anyagából, vagyis csoportelméletből), illetve december 6 (a fennmaradó öt előadásból, azaz gyűrűkből és testekből). Mindkettő (remélhetőleg) jelenléti  lesz az előadás helyén és idejében, de 14:00 órás kezdéssel. A feladatokat és a megoldásokat felteszem majd e lap aljára. Mindkét zárthelyiből 12-12 pontot kell szerezni, ha ez nem sikerül, javítót lehet írni a december 13-án kezdődő héten, de csak az egyik anyagrészből. Ha mindkét zárthelyi elégtelen, akkor a gyakorlati jegy is az. Ebben az esetben, vagy ha a javító nem sikerül, a gyakorlati jegy utóvizsgára kell a Neptunban jelentkezni, ami szintén a december 13-án kezdődő héten lesz.
  • Ha mindkét zárthelyi legalább 12 pontos, akkor a gyakorlati jegy legalább az összpontszám 12-ed részének egész része. Várhatóan a gyakorlatok többségének végén memóriasegítő röpdolgozatot írunk az órán elhangzott valamelyik anyagrészből. Ezek csak annyiban számítanak az értékelésbe, hogy befolyásolhatják a gyakjegy kiszámításakor alkalmazott kerekítést.

Első zárthelyi: pdf. Megoldások: pdf.
Második zárthelyi: pdf. Megoldások: pdf.